martes, 1 de noviembre de 2016

UCIDCAT organitza el seu dontzè congrés islàmic de Catalunya el propers dies 09-11 de desembre de 2016

UCIDCAT.INFO Barcelona 01-11-2016
La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) porta organitzant, des de la seva creació, el seu Islàmic Congrés anual, i aquest any se celebra la dotzena edició que tindrà lloc els dies 09, 10 i 11 de desembre de 2016 a la seu de la Federació Catalana d’Esplai a la ciutat del Prat de Llobregat al carrer Riu Anoia 42-54. 
Així doncs, volem que el tema principal del dotzè congrés sigui una extensió dels temes anteriors, tenint en compte els problemes que encaren l’afer religiós a Occident en general i a Espanya en particular. 
Un dels grans problemes que afecten la societat actual és el problema de la seguretat ciutadana i nacional, que es va imposar com a conseqüència dels atacs terroristes que van tenir lloc a diverses ciutats europees en nom de la religió. De manera que els musulmans, en general, i les entitats islàmiques que els representen a Occident, es veuen obligats a defensar l'Islam i els musulmans i denunciar aquests actes de terrorisme comesos en nom de la religió, cada vegada que es produeixen, amb l’objectiu d’expressar el nostra rebuig a aquests fets i mostrar la innocència dels ciutadans europeus de confessió religiosa musulmana. 
Per consegüent, la junta d’UCIDCAT ha acordat, que l'eix principal del dotzè Congrés Islàmic a Catalunya sigui: 
"Les Entitats Religioses a Occident i la qüestió de la seguretat i la convivència"
Així mateix, les conferències, seminaris i tallers hauran de tractar tots els aspectes crítics d’aquesta problemàtica, com ara: 
1. Fonamentació religiosa dels conceptes de seguretat i convivència. 
2. El paper de les Entitats Religioses en la consolidació dels valors de la seguretat i la convivència entre els musulmans a Occident. 
3. La cultura de la violència i de l'extremisme en nom de la religió: realitat i reptes del futur. 
4. El paper de les Entitats Religioses en la lluita contra la cultura de l'odi i l'extremisme. 
5. El paper de les Entitats Religioses i educatives en la protecció dels joves dels corrents extremistes.
6. És la religió una font de la cultura de xoc o un mecanisme per consolidar els principis de convivència? 
7. El paper dels mitjans de comunicació en la consolidació dels valors de la tolerància i la convivència en la societat. 
8. El paper de les entitats de la societat civil en la difusió dels valors de la seguretat i la convivència entre els membres de la societat. 
9. El futur de la llibertat de la pràctica religiosa davant de l’auge de les corrents d’extrema dreta a Occident. 
Durant els tres dies que durarà el Congrés tractarem de contribuir a l'anàlisi d'aquests temes i respondre, mitjançant els ponents del Congrés, a les preguntes dels participants, interactuar amb ells per informar-los i participar en l'enriquiment del paisatge cultural i religiós a Catalunya i per ressaltar la posició dels musulmans a través de les entitats islàmiques envers la
es qüestions que amenacen l'estabilitat, la seguretat i la convivència a Occident en general . Per aquesta raó, convidarem a especialistes del Marroc i d’Espanya per tal que les contribucions i lectures siguin variades, i que enriqueixin la nostra reserva cultural i religiosa com a musulmans i com a entitats religioses que s’encarreguen de la representació i la gestió del fet religiós en aquest país.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es