lunes, 14 de febrero de 2011

Religió musulmana a les escoles, absent malgrat la llei

David Casals/CR, 13/02/2011 catalunyareligio
A Catalunya hi ha gairebé 45.000 estudiants de religió musulmana. Tot i això, cap d'ells la cursa en l'ensenyament obligatori malgrat que així ho estableix la llei.
Tot això ho posa de manifest un informe sobre la realitat demogràfica de la població de religió musulmana a Espanya, que ha fet públic dies enrere la Unión de Comunidades Islámicas de España (UCIDE).
Segons aquest informe, només quatre de les 17 comunitats autònomes compleixen amb la legislació vigent, i els fills de les families que ho desitgen poden cursar religió musulmana en l'ensenyament obligatori. Són Andalusia, Aragó, Canàries i Euskadi, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Tot i això, el document posa de manifest que només s'ofereix religió musulmana a l'educació primària, i no a la secundària obligatòria.
Catalunya és l'autonomia amb més població musulmana d'Espanya, i la província de Barcelona és la que, segons les dades oficials, té més alumnes de tradició musulmana.
A Espanya hi ha gairebé 180.000 estudiants de religió musulmana, dels quals poc menys d'un terç (58.000) són de nacionalitat espanyola i la resta (122.000), extrangers. A tot Espanya, només hi ha contractats per les comunitats autònomes 46 professors, deu cop menys dels que seria necessari, i això significa que hi ha un docent d'aquesta matèria per cada 4.000 alumnes.
La UCIDE denuncia que aquest incompliment de la llei implica que els profesors de religió musulmana estan a l'atur perquè no són contractats per les autonomies -qui té competències en educació.
A Espanya els musulmans estan agrupats en la Comisión Islámica de España (CIE), qui manté acords de cooperació amb l'Estat. Al mateix temps, la majoria de comunitats també pertanyen a dos altres agrupacions: la UCIDE i la FEERI (Federación de Entidades Religiosas Islámicas).

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es